Kell még egyáltalán a blog, vagy az AP kinyírja önmagát? 

Külön posztot érne meg, hogy miért is szünetelt ilyen hosszú ideig a blog, volt ebben minden, embert és gépet támadó vírus, eltűnt (és visszaszerzett) dokumentumok (és nem, egyiket sem írom az AP számlájára), de mert ez a blog nem rólam szól, így egy nagy bocsánatkérés után folytatom ott, ahol abbahagytam. (Bocsánat). Nem lesz könnyű, mert olyan, mintha egy mély álom után egy teljesen más helyen ébrednél. Az utolsó poszt óta ugyanis nagyot változott az AP – gyakorlatilag szerintem elintézte önmagát.


Egy kissé tanácstalanul is álldogáltam a „tetem” felett… most akkor kell itt még bármit mondanom? De igen, tudom, hogy kell – azokért, akik ma is szenvednek a gyakorlatok okozta tünetektől, és azokért, akiket a Program még csak most akar majd behálózni. (A már behálózottak más tészta, ők kiadós agymosáson vannak túl (és benne), nem hinném, hogy eljut hozzájuk a hangom). Szóval muszáj folytatnom, és folytatni is fogom

  • egyrészt azzal, amit még nem mondtam el
  • másrészt még néhány károsultnak szót kell adnom
  • harmadrészt megoldásokra törekedve azzal, hogy mégis akkor mit lehet tenni mind az AP-val, mind a károsultak problémáival (nyugi, nem reklámra hajtok, sem módszert, sem gyógyítót nem fogok hirdetni, ez a blog végig „karitatív” marad).

Ez aztán az erózió az Anamé Programnál -  lehet még ennél lejjebb?
Folytatom hát, noha az utóbbi hónapokban az AP olyan látványos erózión ment keresztül, hogy szerintem épeszű ember azonnal messzire szalad. Van már minden az ezobazárban, 7x7 program, amihez meg kell venned az összes karkötőt, napi 5 palack csakra- és karmikus tisztító vizet, de van atlantiszi és egyiptomi kurzus, komplex biorezonancia, kristálypiramisok szent tere és még a jó ég tudja, mi minden. Mintha csak a jövőnek készítenének egy múzeumot a 20-21. század ezoterikus katyvaszából. Ha ezzel találom szemközt magam anno, amikor először hallottam a programról, egész biztos csakrafelvágva menekülök az ordítóan kókler szemfényvesztéstől, és nyilván a legtöbben ezzel ugyanígy vannak, nem hiába próbálják lasszóval fogdosni az újabb gyakorlókat. És ez a népszerűtlenedés nem is a blognak köszönhető, jóval inkább annak, hogy saját maguk alatt vágták a fát és vágják a fát. Egy ilyen mindenünnen összehordott ezobazárról messziről virít, hogy humbug. Valéria persze azóta már Los Angelesben építi az új központot, nagy könnyek és még nagyobb tarhálások során vidéki búcsúturnékon köszönt el a magyar gyakorlóktól - hogy aztán az "újra itt van Anamé!" hallelujávál ismét havonta megjelenjen, ahol 19.000 Ft-ért lehet beszélgetni vele vagy részt venni azokon az órákon, amelyekről a végén mindig kiderül, hogy mégse tud megjelenni rajtuk (de erről majd később). Szóval a gyakorlók egyre inkább hülyére vannak véve, aki pedig nem esett át az agymosáson, az tisztán látja ezt, így messzire elkerüli ezt a cukros-mázas szemfényvesztést.

Jöjjenek a kamuzások
Én azért továbbra is teszem a dolgom, és jöjjön akkor az Anamé kamuzik 2. és 3. része – nézzük, milyen ellentmondásokat lelhetünk fel az interjúkban, live streamek-ben, tévés szereplésekben. Van bőven, így nem fog beleférni egy posztba. Pedig csupán azokat veszem sorra, amelyek NEM Balázs Valéria élettörténetével kapcsolatosak, mert abban továbbra sem szeretnék turkálni még akkor sem, ha (nemcsak) szerintem némely dolog bizony ott sem kerek. De ezt hagyjuk is, van ezen kívül is épp elég ellentmondás és kamuzás, amelyeket témákra bontottam - íme az első hat: 

1. De hát ez nem is Kundalini!
Jól tudjuk, hogy az egykor Anamé Kundalíni Program ma már csak AP, és bőszen tagadják, hogy a gyakorlatoknak köze van a kundalini jógához (amivel semmi baj nincs, ha szakszerűen, személyre szabottan oktatják). Teszik ezt annak ellenére, hogy hivatásos jógaoktatók mutatnak rá a gyakorlatok kundalinis jellegére. Mi több: egykor ők maguk is nyíltan vállalták, legfőbb sikervideójuk a „Kundalini erő és a rák” címet viselte mindaddig, míg e blogban szóvá nem lett téve. Van egy másik videó is, „Láthatóvá teszem a Kundalini erőt” címmel, amelyben azokat a spontán mozgásokat láthatjuk, amelyekről ma azt hirdetik, csupán „korrekciós mozgások”. De egykor maga Balázs Valéria sem volt szégyenlős ennek az erőnek a mibenlétét illetően, íme:

„Vánszorogni se tudtam, fújtatva tudtam járni az utcán, most meg van bennem élet, ez több mint gyógyulás, több annál, hogy jók a laborleleteim. Hívhatjuk úgy is, hogy felébredt a Kundalini, de nem tenném ilyen külső erőnek, Kundalini vagy Szentlélek, mindegy, az embernek van energiája”

– mondja a 21 napos elvonulásukról készített videóban.

Szintén a Kundaliniről beszélve hangsúlyozza, hogy milyen fontos, hogy személyre szabottak legyenek az ébresztését megcélzó módszerek:

Ha olyan tanfolyamra mennek, ahol a módszer nem személyre szabott, nagy erőket mozgat meg – az oktatók nem látják, kivel állnak szemben. Ha ráengedik olyan emberekre, akik kicsit gyengék, mintha nagy feszültéséget keltenénk fel, de gátba ütköznek. Nagyon nagy fájdalmakkal jár. (2016. 08.22-ei Live stream)

Jéé. De azok az emberek, akiknek problémáik, betegségeik, fájdalmaik lettek a nagycsoportosan végeztetett gyakorlatoktól, ahol az oktatók el sem látnak a terem végéig, az Balázs Valéria szerint csak kitaláció. Érdekes. Egykor még pontosan tisztában volt azzal, hogy személyre szabottság nélkül bizony igencsak pengeélen táncol, aki ilyen gyakorlatokat végez.

Mindenkinek azt javasolnám, hogy csak személyre szabottan dolgozzon. Ha valaki gyengébb, nagyon vigyázzon magára ilyen kurzusokon, mert veszélynek van kitéve. (2016. 08.22-ei Live stream)

Néhány gyakorló már ekkor is panaszkodik szédülésről, erre ezt feleli:

„Igen, ezek erősek, mintha villám csapna belétek, elájulnátok – a személyre szabás segít, hog ez ne legyen fenyegető.” (2016. 08.22-ei Live stream)

A személyre szabás, ami, mint tudjuk, a csoportos órákon aztán sehol sincs.

2. Spontán mozgás – most akkor jó vagy nem?

A „Láthatóvá teszem a Kundalini erőt” videónak anno még külön mozivetítést is rendeztek, de még 2017-ben is ez a videó a Program védjegye:

A rángatózós videó – ez hatásvadásznak tűnik, mert ez milyen már, hogy csak attól elkezd mozogni, hogy odateszem a kezem – de ez a gyógyulásról szól. Nem az én energiám, hanem a sajátját ébresztem fel. (2017, m2 Én vagyok itt magazinja)

Persze szerinte ő nem ébresztgeti a Kundalinit, a módszer csak lazít az energiablokkokon. Ez az úgynevezett korrekciós mozgás. Ami ugye jó, mert oldja a blokkokat. Vagy mégse? Hiszen ezután már minden ilyen kérdésnél ő is és az oktatók is azt javasolják, a gyakorlók állítsák le ezt a mozgást, „inkább tartsák meg belül ezt az erőt”. Ami ugye most már nem is a Kundalini… hanem leáradás, erőtér, amit Anamé kapott az égiektől. 2018-ban ugyanis már nem a Kundalinihez köthető még véletlenül sem ez a spontán mozgás, hanem magához az erőtérhez, ami az Anamé Központban megnyilvánul:

„Azért hívom ezt erőtérnek, mert meg lehet érezni, hogy olyan, mintha kicsit más lenne a közeg, a levegő. Megváltozik az ember légzése ebben a közegben. Sokan vannak, akiket elkezd mozgatni ez az erőtér…”

Szóval először a spontán mozgás magyarázata, hogy a Kundalinit teszi láthatóvá, aztán már Valéria ereje ébreszti fel a gyakorlók erejét, később az erőtér hat úgy, hogy mozogni kezd a test… és még véletlenül sem –felelőtlenül végeztetett- kundalini jógáról van szó. Akkor hogy lehet, hogy az emberek mégis épp olyan tüneteket produkálnak, amilyenek épp a Kundalinihez való hozzápiszkálással járnak?

3. Egyáltalán: honnan jönnek ezek a gyakorlatok? 
És hogy honnan jönnek ezek a gyakorlatok? A hívő gyakorlók azonnal rávágják, hogy Valéria ezt az égi mesterétől kapta leáradás formájában. A csakrákról és gyakorlatokról semmit sem tudott, ahogyan ezt a 2014-es interjújában is kijelenti: 

"Nem könyvből jött az infó, megéreztem, hogy vannak ilyen kitüntetett helyek, csakrák – az energiaáramlásnak vannak szabályai."

Vagy mégis könyvekből tanulta? Egy évvel később ugyanis a gyakorlatok eredetéről a következőket mondja:  

„Szanszkritül megtanultam, és elolvastam a régi jógairatokat. És ott azért csodálatos dolgok vannak leírva. Láttam, hogy ez egy csoda, tehát amit leírnak ott, azt gondoltam, hogy ez ma is megvalósítható. Az érdekelt, hogyha hozzáférek a csakrákhoz, hogy az ki fog hatni a testemre is.”

Égi mestertől kapta vagy megérezte, hogy vannak csakrák vagy tanulmányozta őket? Jó lenne eldönteni. 

4. Hogyan szabad ezeket a gyakorlatokat végezni? Lehet mellette más módszert is? 
Az Anamé Program károsultjainak történeteit két módon bírják kommentálni: vagy kitalációk vagy azért lettek, mert rosszul gyakoroltak. Vagy nem gyakoroltak elég ideig (hála az égnek!). Lehet, hogy keverték más módszerekkel (a károsultak NEM keverték egyébként), csupán azért történt az egész. Merthogy ugye nem szabad semmi mással keverni, ezt hangoztatják, ahogy a honlapjukon is áll:

Fontos tudnod, hogy hangsúlyozottan nem javasoljuk az AP és más energiával dolgozó módszer együttes alkalmazását.

Nofene. 2016. augusztusában még ezt felelte a kérdezőnek, aki arról érdeklődött, hogy akupunktúrás kezelés mehet-e mellette:

„Nem hatnak egymás ellen. Még akkor is, ha valaki olyan módszert csinál mellette, ami folyamatosan hátráltatja a gyakorlást, a gyakorlatok még akkor is átviszik a hatást. Ezek a gyakorlatok mindent visznek. Nincs olyan hátráltató hatás, amit ne vinnének át.”.

Azt hiszem, ezt a kiáltó ellentmondást már kommentelnem sem kell.

5. Itt mindenki visszafordíthatja az időt, Valéria napról napra fiatalodik - vagy mégse? 
Ezt az állítását már ismerjük, nincs interjú, ahol ne hívná fel a figyelmet arra, hogy ő ragyog és fiatalodik, ahogy ez minden oktatóval és gyakorlóval is megtörténik. Íme néhány igazán erős kijelentése: 

Az Anamé Program több mint gyógyítás. Az embereken szürke fátyol van, a testem újraépítette magát, fiatalodik, 43 éves vagyok, de mintha visszamennék az időben, kortalan kisugárzásom van, nemcsak rajtam. Az oktatókon, de még a recepciósokon is.

Beszélek nektek arról az erőtérről vagy energiáról, amiben nemcsak meggyógyul a test, de elkezd megfiatalodni. Ez megint tapasztalati tény. 

a testem nemhogy nem tűnik betegnek, de napról napra fiatalodik, árad belőle valamiféle fény 

az emberek nemcsak meggyógyulnak, de elindul egy sugárzás, mintha sejtszinten alakulna át az ember

De ebben az is csoda, hogy Fanni 31 éves, én 41... és ragyogunk 

Ezeket a kijelentéseit nem kell megcáfolni, megteszik azt a fotók, videók, amelyeken bizony kétségtelenül látszik, hogy bizony az idő vasfoga egyetlen gyakorlót vagy oktatót, és magát Balázs Valériát sem kíméli. 

6. Ők nem is hirdetnek - tényleg? 

Még 2018 januárjában, elképesztő marketingkampány kellős közepén is ki meri jelenteni azt, amiről még az elvakult gyakorlóknak is látniuk kell, mekkora hazugság: 

Nincs is igazán marketingünk, hanem csak arra építünk, hogy a hitelesség az eljut az emberekhez a gyógyulásokon keresztül. Ahogy nem reklámozzuk magunkat Magyarországon, úgy külföldön sem, mégis megtelnek a termek gyakorlókkal. Nem úgy kezeljük ezt, mint egy üzletet.

Azt hiszem, ezt sem kell cáfolni, cáfolják ők maguk elég rendesen. A kérdés már csak az: miféle égi tanító az, aki folyamatosan nagyokat mond, ködösít, hazudozik, nyerészkedik?

Hát miféle tanító az ilyen? 
Kíváncsi lennék, hogy azok a gyakorlók, aki a mai napig képesek őt Jézushoz hasonlítani, miféle magyarázatokkal tudják mindezt helyre tenni magukban. Mert nekem már akkor sem sikerült, amikor még a bűvkörében voltam - mi több, épp az rántott ki belőle, hogy hazugságon kaptam rajta. Mert olyan ember gyakorlatait nem akartam többé követni, aki szemmel láthatóan maga sincs a helyzet magaslatán. Akkor mit tudhatnak ezek a gyakorlatok, ha még a megalkotójukat, a 25 éve gyakorló Balázs Valériát sem sikerült erkölcsös, tiszta lénnyé formálni? Sőt, mintha épp ellenkezőleg történt volna: az egykor (talán? mert most már ez is kérdéses) szerényen, kiscsoportban, felelősséggel dolgozó tanítóból pénzéhes, önmagát túlfényező, hazugságoktól sem visszariadó, a bajba jutottakat cserben hagyó, sokszor összevissza beszélő, gátlástalanul marketingelő üzletasszonyt faragtak. Köszönöm, én ebből nem kérek - és remélem, egyre kevesebben kérnek.

A blogger alkut ajánl 
Mert meg sem írnám ezt a blogot, ha csak annyiról lenne szó, hogy embereket húznak le súlyos pénzekkel, ezobazári szemfényvesztéssel. Van ilyen, nem egy. Sőt: meg is ígérem, hogyha csupán az anamés árukat tukmálják szegény palimadarakra, akkor békén hagyom őket. Árusítsanak, azzal csak a pénztárcának ártanak (azt sem kéne, de ez már legyen a karma dolga). Ám amíg nagycsoportosan végeztetik az egészségre is ártalmas gyakorlataikat, addig ennek a blognak nagyon is van létjogosultsága. A következő posztban a további, régi és új anamés kamukkal folytatom, van belőlük még jócskán.