Törölnek, tiltanak, törölnek
Ígérem, holnap már felrakom a cikket, amelyben arról lesz szó, miért okoznak ekkora károkat az anamés gyakorlatok - de még mindig muszáj egy kicsit megállni, és helyet adni azoknak a hozzászólásoknak, amelyeket újfent rendületlenül törölnek a szekta adminjai. 
Mert hiába gondoltam -én kis naiv-, hogy itt megállnak, töröltek egy egész menüpontot. Kész, értékelni már nem lehet a Programot, a negatív kritikákat megfogalmazókat letiltották az oldalról, nincs több teendő. De lett - egyrészt mert voltak olyan elvetemültek -jómagam is- akik más profilról fejezték ki véleményüket. Másrészt saját gyakorlóikban is fel-feltámadt a kétely, amelynek hangot is adtak. Ám ez ismét csak ideig-óráig volt hallható, az admin, ahogy tudta, törölte. Elsőként az enyémet, holott csak ezt írtam az ominózus Töröljük-a-Vélemény-menüpontot-mert-rágalmazásoknak-ad-helyet-levél alatt: 

Hát törölték. Ki-ki vonja le a következtetést. Pedig kíváncsi lettem volna, mit is tartanak rágalmazásnak, valótlan állításnak - és nekik is alkalmuk lett volna elmondani, (szerintük) miért nincs igazam. Nem tették. Vajon miért? 

Nemcsak én tettem szóvá az "azért történtek bajok, mert keverték technikákkal/nem jól gyakoroltak/nem voltak rá érettek" megnyilvánulásokat, amelyek egyébként azóta is tartják magukat - nem csoda, hiszen valahogyan magyarázni kell Pandóra immár megnyitott szelencéjéből folyamatosan érkező, betegségekről szóló híradásokat. Ahogyan az sem csoda, hogy a szóvátétel, bármily szelíd is volt az, szintén törölve lett, tán mert a -következő negatív komment- és törléscunamit maga után vonó- csakravizekkel kapcsolatban mert kritikát megfogalmazni. 

A negatív megnyilvánulások sorra másra való eltünedezése másnak is szúrta a szemét - ám ezek közül a hozzászólások közül is csak egyedül a "valami gond van a gyakorlatokkal?" című maradt fenn, meg persze a valamelyik hívőtől érkező válasz, miszerint semmi baj nincs velük. 
 

Néha hosszabb időn át is elkerülte a figyelmüket egy-két dörgedelem. Hogy ez több mint 5 percig fennmaradhatott, azt a hozzászólás írója is furcsállotta: 

Na, nem sokáig volt olvasható. Ahogyan ez csak percekig maradhatott:


Az meg már szinte természetes, hogy ez a hozzászólás is tiszavirág-életűnek bizonyult: 


A párbeszédet többen követelték-követelik, némely hozzászólás maradhatott -persze válasz nélkül-, valószínű azoké, akik aktív gyakorlók révén megorrolnának, hogy szavaikat nemcsak semmibe, de már semmissé is teszik. A kevésbé szerencséseké viszont akkor is ki lett penderítve, ha a betegségtörténeteket egyébiránt a blogíró félelmének vagy rosszindulatának betudva, kételyről merészeltek beszélni: 


A hozzászólásoknak csaknem a felét eltüntették, legalább 30-35 landolt a virtuális süllyesztőben. Ahogy a pár napra rá boldogan újságolt karmatisztító vizek megjelenésének posztja alatt is rohamosan fogyatkozni kezdtek a hozzászólások. 



Bizony, az oldalon semmi nem maradhat, ami a lelkes gyakorlókban kétséget támasztana, minél kevesebbet tudnak, annál jobb. És hogy mennyire tájékozatlanságban tartják a gyakorlóikat, ékes példák rá az ilyen jellegű, szintén törölt hozzászólások (bár meglehet, maguk a megnyilatkozók törölték azok után, hogy netán mégis körbejárták kissé a kérdést): 


Ennyire vannak tisztában azzal -mert ennyire hagyják-, hogy mi minden történik itt. És ezért írom én ezt a blogot.