A szekta újra alkot
A blogot azzal akartam (és fogom) folytatni, hogy hogyan történhetnek ekkora bajok a gyakorlatok hatására és mi okozhatja a "csodákat" (amik, ahogy majd kiderül, ismét csak szemfényvesztések). De kénytelen vagyok közbeiktatni egy posztot, mert megintcsak nem mehetek el szó nélkül amellett, ami az Anamé Program facebook-oldalán történt. 

Nem tetszik? Törlést!
Az egész azzal kezdődött, hogy azok a gyakorlók és ex-gyakorlók, akiknek folyamatosan törölték a hozzászólásaikat, rájöttek arra, hogy a Vélemények menüpontba az adminok nem tudnak belenyúlni. Így jobb híján ott fejezték ki véleményüket, előbb csak úgy, hogy a 1 csillagos értékelést adtak esetleg némi felháborodott kommenttel. (Az 5 csillagos átlagérték szépen 4.6-ra is esett pár héten belül). Majd folytatták úgy, hogy jelen blog cikkeit belinkelték a vélemények alá, esélyt nyújtva a teljes körű tájékozódásra így mindazoknak, akiket a Program elzár a negatív információktól. Reakció? Úgy van: törlés. Inkább kikukáztak kétszázvalahány ömlengést, csak hogy ne lehessen olvasni például ilyet: 


Vagy megtalálni a linkeket: 


Ha beledöglesz, akkor is stabil és biztonságos, értem? Tessék reklámozni! 

A törlést személyesen a Program atyja és marketingguruja kommentálta: 

Sziasztok!

Meghoztam egy döntést, mely szerint lekapcsoltuk az értékelési lehetőséget itt, a Facebook-oldalunkon.
Ennek az az oka, hogy nem fogunk többet teret adni egy olyan vádaskodó, valótlan állításokat tartalmazó rágalmazásnak, ami elindult ellenünk. Továbbra is szívesen fogadjuk az építő jellegű és konstruktív észrevételeket és kritikákat olyanoktól, akik ehhez vállalják az arcukat és a nevüket, és nem csak a rosszindulat hajtja őket.

Az Anamé Program 25 éve hatékony, erős, stabil és biztonságos. Nagyon szépen köszönjük azoknak, akik eddig is nagyra értékelték a Program teljesítményét. Ezt a jövőben úgy tudjátok megtenni, hogy elmondjátok az ismerőseiteknek, hogy személyesen ti mit tapasztaltatok a gyakorlás során, nektek miben segített az Anamé Program.

Tudjuk, hogy vannak, akik számárá vonzóbb a gyűlölködés és a rémhírek terjesztése, de mi az Anamé Programnál továbbra is a fejlődést és a szeretetet fogjuk képviselni. Hálásan köszönjük minden gyakorlónknak, aki velünk tart ebben.

Szeretettel,
Gábor

 Ám mit ad Isten, pofátlanul még a saját gyakorlóiktól is érkezett negatív komment. Régi gyakorlóktól meg annál is negatívabb. Válasz? Gondolom, nem kell mondanom: törölve lettek. Azonmód. Hadd kapjanak helyet akkor itt, amiket villámkézzel még sikerült lefotózni: 
 

Ez, ha lehet, még gyorsabban repült (kiemelések tőlem).

A következő írást nem Kiss István írta, hanem egy olyan volt gyakorló, akit kitiltottak minden hozzászólástól, így kénytelen volt ilyen módon reagálni a fentiekre. Innen a reakció: Kedves? gábor (kisbetűvel). Egy tisztességes cég sem tiltja le a véleménynyilvánítást, mivel szabad országban élünk, szabad a vélemény is. Kivéve nálatok. A fentiekben leírtak, hogy nem vállaltuk az arcunkat, kimerítik a rágalmazást, mert igenis valós névvel vállaltuk azt, hogy megpróbáljuk figyelmeztetni a program esetleges veszélyeire az embereket, a gyakorlókat. Valós adatokkal a kezünkben. Nem úgy, ahogy ti tettétek, hogy minden panaszt, minden negatív véleményt a szőnyeg alá söpörtetek. Olyan nincs, hogy tökéletes módszer. Olyan nincs, hogy valami mindenkinek jó. Már rég nincs szó egyénre szabásról. Futószalagon kezelitek az embereket. És sorban jönnek a betegségek, amik nem rágalmazások felétek, hanem tények. Amikor Valéria (számomra ő nem Anamé) letagadja magát amikor segíteni kellene az mennyire etikus? Amikor a haldoklótól elkéritek az utolsó pénzét, az mennyire etikus? Vizet, "kristályt", karkötőt, töltőt, mindent árultok mint a bazárban. És gátlástalanul drágán. A levegőt nem gondoljátok esetleg palackba zárni és árulni? Csak egy újabb ötlet az emberek becsapására, mert abban ti nagymesterek vagytok. Miután valós énünket tiltottátok (mert a véleményekből törölni nem lehetett), így igen, bevallom nem saját névvel is posztoltam néhányat, amíg azt is le nem tiltottátok. De ezt csakis azért, mert saját névvel már nem tudtam. Most már "természetesen" ezzel a másik énemmel sem tudok. Elég jól terjed egyébként a híre annak, hogy mit műveltek. A sikertörténeteknek titulált valamiknek kb. 10%-a lehet, hogy valós gyógyulás. De csak lehet. A többit inkább mondanám reklámnak. Tudjátok, hogy pár napja elhunyt az egyik gyakorlótok? Akinek a sikertörténete még mindig fent van? Továbbá itt kérdezném meg, hogy van-e valamilyen engedélyetek arra, hogy gyógyítással foglalkozzatok? Nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelni. A nyilvános cégkivonatotok alapján erre nincs engedélyetek. A teljes cégbejegyzést egyelőre nem láttam, de nem lesz probléma beszerezni, addig e kérdésben nem szeretnék véleményt formálni, de van egy megérzésem, hogy nincs. Ha lenne, nem titkolnátok a károsultak eseteit. De lehetne szólni a NAV-nak, kicsit nézzen már ott szét nálatok, mert számla / blokk adásáról nem vagytok híresek. A GVH-nak a fogyasztó megtévesztéséért (gyógyulást ígértek), és egyéb hatóságoknak is, különös tekintettel a gyógyászati tevékenységre. Az, hogy ott van a "holisztikus" jelző a facebook-on, nem mentesít a tevékenység elvégzéséhez szükséges képzettség meglététől. Ha nem lenne vaj a fejeteken, nem kapkodnátok ennyire, mióta a blogsorozat megjelent. Mert kapkodtok. Nem kicsit. Nem fenyegetőzök, csak felsoroltam pár dolgot, hogy hol lehetne titeket megfogni. Gondolkozzatok el, és nézzetek mélyen magatokba. Hátha megtaláljátok az elveszett becsületet. Bocsánatot sosem késő kérni.