Sokatmondó kép és szöveg

Egy olyan kép alatt, ahol egymás hegyén-hátán tülekednek a gyakorlók (éljen a professzionalitás, a jógaoktatatói töretlen figyelem, a kundalinis gyakorlatok személyes mester általi felügyelete), a következő szöveggel hirdetik a szemfényvesztést: 

Kiderült az igazság az Anamé Programról! 
Tudd meg az igazságot az Anamé Programról! Olvasd el bejegyzésünket és találkozz velünk július 7-én! Infók a honlapon az Anamé Newsban, link a bio-ban!

Tehát a szöveg szerint volt egy igazságkeresés, amelynek most meglett az eredménye. Biztos valami vizsgálat végeredménye, nem? Ugye, te is így gondolnád? Nos, tévedsz. Íme a levél, kommentjeimmel. 

Rágalmazás? Korántsem! Vagy legalábbis nem erről az oldalról 
A honlapjukon és a gyakorlók között terjedő levél tehát így kezdődik: 

Az igazság az Anamé Programról 
Több mint egy éve elindult egy internetes rágalmazási kampány az Anamé Program ellen. 

Komment: rágalmazás akkor lenne, ha a valóságtól eltérő információkat közölnék, és mint tudjuk, ez épp a másik fél szokása, aki szerint voltam már bosszúálló exgyakorló, aki biztos oktató akart lenni, karrierista blogger, pénzhajhász blogger, Sötét Erő;  a károsultak voltak már kitaláltak, rosszul gyakorlók, óvatlanul gyakorlók, netán rosszindulattól megfertőződött Sötét Lelkek és még folytathatnám, a legújabb pedig, mint tudjuk, a Jógaoktatók Szövetsége mint irigy versenytárs. 

A feljelentésekről nem a blog tehet  

Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni azoknak, akik kitartottak mellettünk, inkább a saját tapasztalatukra támaszkodtak és továbbra is a fejlődést, a szeretetet és az Anamé Programot választották! 
Több fő kérdés merült fel:
1; Becsületes-e az Anamé Program?
Igen, az. A bloghoz kapcsolódó névtelen feljelentések alapján 


Komment: Ezt már nem először kapom meg vádként, hogy a bloghoz kapcsolódnak a feljelentések. Vajon mit gondol, csak a blog olvasótáborának akad gondja a Programmal? Vajon a károsultak hozzátartozói csak a blog hatására szeretnének elégtételt a szerettük szenvedéséért? Vajon a sok komolyan képzett szakember számára lényegtelen, hogy sorra nyitják meg az újabb és újabb területekbe való kontárkodásuk bazárját? Nem, a hibás csakis a blog lehet… 

Nem baj, ha kamuzunk, amíg nincs papír róla? 

három nagy hatóság (köztük a Fogyasztóvédelem és a Gazdasági Versenyhivatal is) kivizsgálta az Anamé Programot, és megállapították, hogy becsületesek vagyunk. Mindenben jogszerűen és szabálykövetően járunk el.

Tényleg? Becsületes egy olyan Program, amelyik nem adott számlákat, és ezt számos ember tudja megerősíteni? Amelyik jegyet vetet az újszülött számára, mert az részesül az égi leáradásból? Nem a fogyasztót megtévesztő kommunikáció az, hogy “a rák nálunk gyorsan gyógyul” vagy hogy “sejtszinten fiatalodik meg a test”, netán hogy “Bármilyen betegség meggyógyulhat, és az a tapasztalat, hogy gyógyul is”? Megint csak úgy, mint a károsodásoknál: ha nincs papír róla, akkor nem is történt semmi. 
 
A Program sajnos egyáltalán nem biztonságos 

2; Biztonságos-e az Anamé Program?
Igen, az Anamé Program már 25 éve biztonságos. 

Komment: Számtalanszor leírtam már, hogy a Progam nem 25 éve működik, hiszen még 2015-ben is csak kiscsoportban dolgoztak, maga Valéria kardoskodott amellett, hogy ezt nagycsoportban veszélyes lenne végezni. 

A Károsultak léteznek és nem kevesen vannak 

Ezúton szeretnénk megköszönni a Magyar Jógaoktatók Szövetségének (MJSZ), hogy a segítségükkel létrejöhetett egy találkozó azokkal, akik magukat károsultaknak tekintik, azért, hogy felmérjük hányan vannak a valóságban. A május 5-i találkozón a széleskörű hirdetés ellenére is (csak az Anamé Program hirdetése több mint harmincezer embert ért el, és emellett Orsi, a blog írója is hirdette) 

Komment: Kíváncsi vagyok, hogy az ő hirdetésük hol ért el 30.000 embert (5ezer megtekintés van a yb-on, de Valéria biztos beleszámolja azt a fb-csoportos 18.000”követőt”, aki valaha nyomott egy lájkot a programra). Meg hogy az ő  hirdetésüket ugyan hány károsult nézni. Meg hogy miért nem említi a leveleket, amelyeket a Jógaoktatók Szövetsége kapott a károsultaktól, akik Valériák szerint persze még mindig csak “magukat tekintik” károsultnak. 

Amikor nemes egyszerűséggel csak annyit tesz, hogy épp az ellenkezőjét mondja

összesen csak három érintett jelent meg (plusz egy kísérő. Az egyik résztvevő nem vádolta az Anamé Programot semmivel, inkább érdeklődőként volt jelen, a másik két résztvevő pedig elismerte, hogy a betegségük már az Anamé Program gyakorlása előtt fennállt.

Komment: Ennek épp az ellenkezője hangzott el a találkozón. Mindkét károsult olyan betegséggel küzd, amely nem volt jelen az életükben a gyakorlás előtt - ahogy erről leletek sokasága is tanúskodik. 

Nem az számít, hogy szakvélemény, hanem hogy nem is felettes szervtől 

Milyen vizsgálatot végzett a Jógaszövetség?
Tavaly novemberben a Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZ) is megkeresett minket az ügy kapcsán. Fontos tisztában lenni vele, hogy a közhiedelemmel ellentétben az MJSZ nem felettes szerve az Anamé Programnak, hanem egy jógaoktatókból álló társulás.

Komment: Ismét elmondom, sokadjára, hogy a Jógaoktatók Szövetsége nem a blog miatt kezdett el vizsgálódni. Hanem a jógaoktató-pszichiáterhez érkező páciensek miatt, a blogról akkor még nem is tudtak. És talán rá se kell mutatnom a manipulációra, annyira egyértelmű: gyorsan kisebbíti a Jógaoktatók Szövetségének szerepét a “nem felettes szerv” hangsúlyozásával. Tehát nem az számít, hogy képzett-tapasztalt jógaoktatók csoportja óv a gyakorlatok esetleges nemkívánatos hatásaitól, hanem csak az számít, hogy nem felettes szerv. Ugye, már ismerős technika? De gyomrokat felkészíteni, mélyre merülünk. 

Csak versenytársi érdekek - mondják az ingyenes lehetőség megteremtőire 

Mivel versenytársakként működnek, az Anamé Program módszeréről is csupán szubjektív véleményt formálhatnak. 

Ó, milyen fondorlatosan el van rejtve az utalás: mivel a Jógaoktatók Szövetségének (szerintük!) anyagi érdekük fűződik hozzá, ezért ez befolyásolja a véleményüket. Tehát azért negatív ez a vélemény, mert a Jógaoktatók Szövetsége csak el akarja orozni az ő gyakorlójuk egy csoportját, és ebből anyagi nyereségre szert tenni. (Nos igen, ismerjük, hogy mindenki magából indul ki - Valéria már régóta nem lát át a pénz sűrű, vakító hálóján). Hozzáteszem, a Jógaoktatók Szövetsége INGYEN kezeli a károsultakat, ahogyan én is ingyen írom a blogot. Itt egyedül ők kerestek pénzt (nem keveset) az ügyön, amit meg hagytak maguk után, azt mások ingyen "takarítják". De nem is ez a gond, hanem az, hogy mindennek fényében még képesek a Jógaoktatók Szövetségének megbecsült tagjait vádolni kicsinyes pénzszerzési motivációval.

Ha rosszat tapasztaltak, akkor az nem volt valódi megismerés... 

A tagjai nem ismerik az Anamé Programot, ezért megállapodtunk abban, hogy létrejön egy szakmai találkozó, amelynek keretében bemutatjuk számukra az Anamé Program módszerét és hatásmechanizmusát, válaszolunk a kérdéseikre, és találkoznak a gyakorlóinkkal. Ők ezt a lépést kihagyva a minket rágalmazó blogon az Anamé Program valódi megismerése nélkül tettek rólunk megjegyzéseket. 

Komment: Ezt a részt nem is értem. Mi az, hogy nem ismeri? A Jógaoktatók Szövetsége elment, és részt vett az anamés órán, hogy “megismerje” a programot tapasztalati oldalról is. Nos, ennek eredménye ugye az egyik jógaoktató rosszulléte és a jógaoktatói meglátások, miszerint a gyakorlatok alkalmasak arra, hogy problémákat okozzanak. Nem hagytak ki semmilyen lépést - hacsak nem arra gondol (és ferdíti ezt el) Balázs Valéria, hogy a károsultakkal való találkozásnál én kértem, hogy ne legyenek jelen rajongók, hiszen a károsultaknak így is nehéz lesz beszélniük az őket ért sérelemről. De minden más megtörtént - a Jógaoktatók Szövetsége megnézte a gyakorlatokat, megtapasztalta a hatását, kialakította a véleményét, és a blogban megjelenhetett a levél, amelyben a károsultak kezelési lehetőségéről adnak hírt. Arról már nem tehetnek, hogy Balázs Valériát hidegzuhanyként érte a hír, miszerint a Jógaoktatók Szövetsége nem talált mindent rendben lévőnek a gyakorlatokkal kapcsolatban. A Szövetség joggal hihette, hogy eljutott a véleményük Balázs Valériához is, hiszen az óra után hangot adtak annak. 

Aki nem ért egyet, ellenünk van 

Hogy ez miért történt így, annak okát nem ismerjük, de mi mindezek ellenére is a legnagyobb szeretettel gondolunk rájuk és sok sikert kívánunk nekik. 

Komment: Elég álnok mondat azok után, hogy feljebb gyanúsította meg a Jógaoktatók Szövetségét azzal, hogy a gyakorlóik pénzére fáj a foguk. Miközben ingyenes kezeléseket biztosítanak. 

Ha nem bizonyítható, akkor nem is létezik 

Bár a vélemények különböznek, van egy kérdés, amiben a blog írója, az MJSZ, a május 5-i találkozó résztvevői és az Anamé Program is teljes mértékben egyetért: sem orvosilag, sem más módon nem bizonyított, hogy az Anamé Program betegségeket okoz. Ennek az az egyszerű oka, hogy valóban nem is okoz betegségeket. 

Komment: Tényleg? Ez az oka annak, hogy nem lehet lefotózni, amint a gyakorlatok épp mentális betegséget okoznak? Amiért nem bizonyítható, az már azt jelenti, hogy nem a Program okozza? És egy felelős tanító ezek után nyugodt lelkiismerettel lefekszik aludni? Reggel pedig felkel és tovább terjeszti a csodákat hozó gyakorlatokat? Azt hiszem, egyértelmű a válasz. 

Úgy oldják meg, hogy nem vesznek róla tudomást 

 A szeretetben hiszünk és abban, hogy egyek vagyunk. A legnagyobb szeretettel gondolunk ennek a hosszú folyamatnak minden résztvevőjére, és a legjobbakat kívánjuk a számukra. Az Anamé Program a továbbiakban sem szeretné azt bizonygatni, hogy kinek van igaza vagy kinek nincs, ki tud nagyobbat mondani és ki nem. 


Komment: vagyis most már lezárult a blog (hát nem), majd elfelejti mindenki, és nem is kell már foglalkozni se a Jógaoktatók Szövetségének a véleményével, sem a károsultakkal, mehet tovább a szekér. 

 Ezt az energiát inkább arra szeretnénk fordítani, hogy a személyes találkozókat folytassuk, mivel csodálatos volt azt látni a május 5-i találkozón, hogy a félelmek és a kétségek a szeretet és az együttérzés légkörében enyhülnek. A blog megalapozatlan vádak alapján bűnbakként állítja be az Anamé Programot, így bizonyára vannak, akikben ezek az írások dühöt, félelmet vagy kétséget ébresztenek.Ha már gyakoroltál velünk és te is így érzel, akkor nagy szeretettel várunk JÚLIUS 7-ÉN 14 ÓRAKOR az Anamé Pestbe egy személyes beszélgetésre. 25 éve Anamé azért indult el ezen a pályán, hogy segítsen az embereken és csökkenjen a szenvedés. Most is ez a tűz ég mindannyiunkban, ezért csak az számít, hogy a szeretet és az együttérzés szellemében elindulhasson egy párbeszéd, ami enyhítheti a fájdalmat.
Szeretettel,
Az Anamé Csapat
 
Kérjük, oszd meg ezt a cikket, hogy minél több érintetthez eljuthasson!


A vádak megalapozottak a károsultak, a hozzátartozók, a Jógaoktatók Szövetsége és a jelen blogban megszólalók szerint is. De biztos mindenki hazudik. 
Úgy látszik, új taktikát gyártottak: egyszerűen csak hazudni és tagadni fognak, a másik oldalon pedig összehívják a saját rajongóikat, és őket próbálják megtartani. A meghívót csak regisztrált tagjaik kapták meg. És gondolom megkapták a félelmek eloszlatására irányuló "színigaz" magyarázatokat is. A vádak persze szerintük továbbra is megalapozatlanok, noha többször kértem már, hogy mutassanak rá, mi nem igaz a blogban. Hogy léteznek a károsultak? Hogy megkeresték őket többször is, és tudtak a megbetegedésekről? Hogy a sikervideóik mögött a nagy üresség van? Hogy hazudnak, csúsztatnak, kizárnak, elhallgattatnak, fenyegetőznek, manipulatívan kommunikálnak, megtévesztenek? Melyik nem igaz? Vagy hogy nem a gyakorlatoktól lettek rosszul az emberek? Mindenki csak rájuk fogja? A károsultak, a jógaoktató, a sikervideókon szereplő, visszaeső vagy már nem élő emberek? A Program igenis csodákat hoz, és minden betegséget meggyógyít? Szerintük minden más csak kitaláció, az emberek csak a blogban írtak miatt vélekedhetnek negatívan. Nem azokért a dolgokért ítélik el a Programot, amiket tettek, hanem azért, mert ezeket valaki megírta. Nem a hazug a hibás, hanem aki leleplezi?  Bizony, valahogy így gondolják. Szerintük a Programmal minden rendben, a Jógaszövetség csak nyerészkedni akar, a bloggert csak a rosszindulat hajtja, a károsultak csak bűnbakot keresnek, és rájuk fogják, ők pedig megbocsátanak az égi küldött ellenségeinek, és folytatják tovább a világ és az emberiség megmentését. Persze jó pénzért.