Ezt mégis hogy lehet megindokolni? 
Folytassuk akkor hát azokkal a témákkal, amelyekkel kapcsolatban Anamé vagy nem mond igazat, maszatol vagy épp nagyot mond. Teszi mindezt úgy, hogy közben égi küldöttként definiálja önmagát (szokásos mondata az „Azért jöttem, hogy csökkenjen a szenvedés a Földön”), és számos híve csügg a szavain, amit azért nem értek, mert jó pár „vetítés” számukra is nyilvánvalónak kéne legyen. Vajon hogyan magyarázzák meg maguknak a következőket? (Az első 6 témakör itt).

7. A módszer szupergyors – vagy mégsem?
A módszer szupergyors hatásáról ezeket hallhatjuk Anamé szájából:

Nagy amplitúdóval dobódnak ki a betegségek, de gyorsan is. (2016.07.10.-es Live stream)

Valóban? Akkor hogyan lehetséges, hogy az a néhány régi gyakorló, aki valamiért évek óta kitart, még mindig

  • nem gyógyult meg gyógyíthatatlan betegségéből
  • nem tűnt el a miómája
  • nem tudott lefogyni
  • nem gazdagodott meg
  • nem szabadult meg a pánikbetegségétől

… és még sorolhatnám. Most csak azoknak a 2-5 éve rendületlenül gyakorló embereknek a tüneteit soroltam fel, akik a legelhivatottabbak, s akiknek bejegyzései, „siker”videói a látókörömbe kerültek.

Lehetne mondani, hogy mert biztos vannak olyanok, akiknek igenis sikerült. De akkor hol az ő sikervideójuk? És hol a valós (!) javulás azoknál, akik megvették az összes karkötőt, akár irracionális mennyiségben is járnak órákra, gyakorolnak otthon? Mert folyamatosan lelkendeznek ugyan, de olyan dolgokon, ami külső szemmel nézve leginkább a „belemagyarázás” kategóriába esik, mint pl: az egész életem megváltozott, érzem, hogy nyitottabb vagyok, haladok valódi önmagam felé… ja. Csak épp az nem javul, ami miatt gyakorolni kezdett. Arról már nem is beszélve, hogy maguk az oktatók is arról számolnak be „Tarts ki”-videóikban, hogy két éven (!) keresztül szinte viselhetetlenül fájt a csípője vagy hogy években mérhető mélydepresszióba esett. (Egyébként előtte nem voltak ilyen gondjaik – de ezt is megmagyarázzák, ott volt egy elakadás, és megmutatta magát, hogy kitisztulhasson).

A csontok nagyon könnyen gyurmázhatók - fájdalommal jár, de ez értelmes fájdalom. (2016.08.22-es Live stream)
Az a tapasztalatunk, hogy a csontok azok nagyon gyorsan húzódnak a helyükre, nagyon rövid idő alatt gyógyulnak. (2015. Juventus rádió)

Hááát… szintén nem nagyon látni gyakorlót, akinek olyan könnyen helyre jöttek volna a csontjai. Valamiért Mosolyka is abbahagyta a gyakorlást, pedig milyen jó kis reklámarc volt a Programnak, sokan jutottak el rajta keresztül a módszerhez. Ha annyira könnyen menne ez a csontgyurmázás, egész biztos nem hagyta volna abba. Van ugyan sikervideó fotókkal egy gyakorló testtartásának változásáról, no de években mérhető a gyakorlás, és hát az egészséges állapotot mégsem sikerült elérni.

A pánik hamar gyógyul. A tériszony is ilyen, kell hozzá kis idő, de gyógyul, néhány hónap. (2016.08.28-as Live stream)
 

Van pár pánikos (én háromról tudok), aki állítja, hogy nála ez a probléma rendeződött, köztük az egyik oktató, akinek már az első óra után elmúlt. No de ebből általánosítani? Csak a hozzám érkezett levelek között 14 van, amelyik arról számolt be, hogy a pánikja felerősödött, a „pánikom nem javult” beszámolókat pedig össze se tudnám gyűjteni.

8. Szervek nőnek ki, rák gyógyul meg – vagy mégsem…

Anamé válasza a „gyakorlástól kinőhet-e egy szerv” kérdésre:

Gyere el csoportos gyakorlásra, mert regenerálódhatnak szervek. Elszakadt a gerincvelő egy motoros barátnál, először tolókocsi, aztán járókeret és bot, mondjuk, hogy véletlen… - mondja az élő adásban (2016. 08.28-as live stream).

Azt is elmondja, hogy bár őt transzplantálták (igen, a kezdetekkor ezt azért hangsúlyozta, később már egyáltalán nem esik szó a vesetranszplantációról, úgy tesz, mintha a módszertől gyógyult volna meg), új vesekezdeményeket vettek észre, az egyik már működik, a másik még nem. Még ha így is lenne – vajon etikus azzal etetni az embereket, hogy új szervük nőhet ki? És etikus azzal hülyíteni, hogy akár még az értelmi fogyatékosság is javulhat? Mert egy kérdezőnek ezt válaszolja arra a kérdésre, hogy van-e esély erre:

„Szeretek a tapasztalatra hagyatkozni. Több autista

(nem értelmi sérült! De ugye tudjuk, a manipulatív beszéd az erőssége)

gyerek is jár az órákra, legutóbb jött a visszajelzés, hogy kitűnő lett a bizonyítványa”.

Hmmm. Szegény anyuka, aki kapaszkodna bármibe, hogy gyermeke vele született sérültségén segítsen… ahogyan egy rákbeteg is minden szalmaszálat megragad. Balázs Valéria egész mézesmadzagot fon számukra:

„A legnagyobb bajok is gyorsan gyógyulnak - itt mondjuk kiemelném a rákot, mert az életellenes, ott nincs sok idő, a rák az gyorsan gyógyul. Csak azért, mert hogyha sokáig áll fönn, akkor belehal az ember. Ez az energia így dolgozik, hogy mindig figyelembe veszi ezt a fontos tényezőt.” (2016. 07.17-es live stream).

Ehhez a kijelentéséhez elég csupán azokra a gyakorlókra gondolni, akik azóta elhunytak. Ezt persze nem kommunikálják, sőt – a mai napig a sikervideók között lelhetjük az eltávozott gyakorló „sikertörténetét” is. Pedig tudnak róla, hogy már nincs közöttünk, hiszen maguk az oktatók is gyertyát gyújtottak az emlékére. Persze az új gyakorlóknak nem kell ezt az orrára kötni… Ellenkezőleg. Úgy kell beszélni, mintha a módszer gyógyítaná a rákot, méghozzá ahol csak lehet. Íme Anamé további meredek kijelentései a rákról:

„Kint lesznek a sikervideók, hogy milyen gyógyíthatatlan betegségeken segít a módszer. Volt, aki rákból gyógyult meg” (2016. 08. 01-es live stream).

– itt valószínűleg a hererákos férfira gondol, akinek valóban volt kint sikervideója, amelyben elmondta, hogy megműtötték és kemót kapott. Ezután a tumorértékek magasabbak lettek, a gyakorlástól pedig visszaesett a normál értékre. Szóval rákgyógyításról itt maximum a műtét és kemoterápia kapcsán beszélhetünk, csak ezt a két fontos tényezőt valahogy mindig sikerül elfelejteni. (Egy másik gyakorlónak szintén csökkentek a tumorértékei – maga a tumor azonban sajnos a mai napig megvan).

„A rák könnyen gyógyul – nem én mondom, hanem az esettanulmányokban az emberek, akik meggyógyultak.” (2017, m2)

Milyen esettanulmányokra gondol? A sikervideókra? Amelyekből 4 db szólt rákról, a betegeket pedig megműtötték, kemoterápiát kaptak? Hát micsoda csúsztatás ez? És illik ezt egy égi tanítónak?

9. A csodák csak jönnek és jönnek... de legalábbis jönni fognak 

Ha pedig semmi nem változik a gyakorlástól, arra is van magyarázat: 

„Úgy néz ki, mintha semmi se változna – de majd egyszerre fog átfordulni. Nem arról van szó, hogy nem hat a módszer, hanem hogy szinte lekövethetetlenül hat” (2016. 07. 17-es live stream).

Na ja, ha épp nincs eredmény, hát akkor az csak ideiglenes. És eljön majd a Kánaán:

„Állandósul az állapot, amikor sugárzóan egészéges vagy, hozzáférsz egy korlátlan energiához. A test tökéletes állapotba kerül, az energia abba hozza. Megindul az áramlás, gyógyító erő, megfiatalító, az egész test újra tud indulni, elindul egy pozitív program, ami átír mindent.”(2016. 08. 15-ös live stream).

„Bármilyen betegség meggyógyulhat, és az a tapasztalat, hogy gyógyul is”. (2015. tv2) 

„Csodák történnek a programban, statisztikailag nagyon nagy számban” (2018. Hatos csatorna)  

Tényleg? Úgy megnézném azt a statisztikát – mert a sikervideókban, beszámolókban még egyetlen csodával sem találkoztunk. És a saját csodás gyógyulásáról se felejtsük el, hogy azért a jobban levést megelőzte egy vesetranszplantáció is. Különös egy statisztika lehet az, amelyben azokról a gyakorlókról egy szó sem esik, akik súlyos állapotokba kerültek, ellenben sikertörténetként reklámozza azt is, ha valaki ellazult az órán. Arról már nem is beszélve, hány gyakorló szégyelli már, hogy valaha a kamerájuk elé állt, és hány "gyógyulás"ról derült ki, hogy átmeneti javulás volt, és kis idő után visszaállt ugyanaz vagy a még rosszabb állapot.

Kit ne érdekelne, ha másokat megbetegít?
Egy valami azonban tisztán látszik: egy égi küldött, egy Földön szenvedést csökkentő jótevő, Jézus (vagy Buddha?) hű tanítványa sosem térne el az igazságtól, sosem ígérne -jó pénzért- hamis csodákat, és sosem feledkezne meg a bajba jutott gyakorlókról. Nem ígérne életet a haldoklóknak, és nem hirdetné csodatévőként a programját a halálesetek ellenére. De olyan módszert sem oktatna, amelytől fizikailag vagy pszichésen megbetegedett akár csak egyetlen ember is. Ha jót is akart, de látta, hogy bajokat okoz, azonnal "visszahívná a polcokról". Balázs Valéria ehelyett nagyüzemet csinált belőle. Dacára minden negatív visszajelzésnek, megbetegedésről való beszámolónak - ezekkel mindössze három teendője akadt a Programnak: legyinteni rájuk, kikérni maguknak, hogy bármi közük lehet hozzá, és lehetőleg eltitkolni. 

A csúsztatás- és hazugságáradatnak ebben a posztban sem sikerült végére érnem, még mindig vannak témakörök, amelyekben épp ilyen gátlástalanul folyik a mázosítás, mézesmadzagosítás. Tovább is van, mondom még.