A videók (és az igazság) nyomában
Az előző posztban említettem, hogy nagyjából 50 "siker"videóról van szó - ám rájöttem, hogy még a facebook-oldalukon is vannak ilyen felvételek, amelyeket sem a honlapjukra, sem a youtube-ra nem töltöttek fel. Így végignéztem és elemeztem még azokat is, illetve felvettem a kapcsolatot néhány szereplővel, ezért is késett egy kicsit a beígért poszt. Most akkor viszont lássuk az összes fellelhetőt -remélem, egy sem kerülte el a figyelmem, ha mégis, nem szándékos-, és vonjuk le belőlük a -lesújtó- következtetést. 
anamé program csalás sikervideó
Íme a nagy "sikerek" - jó, ha 13 szól igazán gyógyulásról, de még így is sokat mondok 
Először akkor leírom, mire jutottam (aztán a pontos útvonalat is megmutatom és végigjárhatod, ha kételkednél): 87 videóról van szó összesen, amelyeknek jellegzetességei: 

  • túlnyomórészt a gyakorlás korai, belelkesülős szakaszában vették fel (van, akit az első órája után), rendkívül kevés a 6 hónapnál tovább gyakorlókkal készült beszámoló 
  • több, általam megkeresett ember is elmondta, hogy legszívesebben levetetné vagy már le is vetette a "sikervideót", minekután rájött, hogy gyógyulása csak átmeneti vagy nem is a gyakorlástól következett be, csak első nagy rajongói hullámában tulajdonította annak (ahogyan én is anno minden sikert oda könyveltem). Talán nem véletlen, hogy a legfrissebb videók közt találni a legnagyobb arányban konkrét javulásról szólóakat, a régebbiek valahogy iszonyatosan felhígultak a semmit-mondó tartalmúakkal, nagyon kevés a valódi történésekről szót ejtő. 
  • a 87 videóból minimum 50 amolyan "nesze-semmi-fogd-meg-jól", olyan "sikerekkel", hogy: feltöltődtem. Bizsergést éreztem. Elkezdett fájni valamim az órán, aztán a végére elmúlt. Szerintem meg fogok ezzel gyógyulni. (És ezek mind külön-külön videókat jelentenek ám!) De nem túlzok, tényleg ennyit bírnak elmondani egy-egy "sikertörténetben", láthatod majd lejjebb a dokumentumban. 
  • őrült marketinggel harangozzák be a videókat, elegánsan elsiklanak afelett, hogy a betegnek esetleg műtétje IS volt, és a Program emblémájául tűzik ki a gyógyulást 
  • azért ne legyünk igazságtalanok: vannak gyógyulások, én szám szerint a 87 videóból 13-at találtam, és ezt is csak nagy-nagy jóindulattal (ha szigorúan véve nézném, igazság szerint én 5-öt tartanék annak, amelyek közül a legsúlyosabb a pajzsmirigy-betegség és a mióma). És ugyanennyit tartok valódi javulásnak, de a "tartós" címke mellőzésével és erős kérdőjelekkel összeszedhető mondjuk 18. Ennyi a nagy "csoda", a tízezer gyakorlóból ennyien értek el valami említésre méltót az Anamé Programmal. És szerintem még ezek közül is lesznek olyanok, amelyek mellé te is odabiggyeszted majd gondolatban azt a kérdőjelet.
  • azt is meg kell adni nekik, hogy lehet, hogy nem minden történetet vettek videóra, így akár több gyógyulás is történhetett - de tegyük mellé azt is, hogy én se kaptam minden bajba jutott gyakorlótól levelet, és háromszáznyi levélről beszélünk, amelyben -a sikervideókkal ellentétben- nem egyszerűen csak "szédülök kicsit" kaliberű megnyilvánulások vannak. De most nézzük a pozitív hatásokat, amelyeket elért az Anamé Program, és kivételesen tegyük ezt tényszerűen, megfosztva az anamés marketing sallangjaitól. 

anamé program csalás sikervideó

Mi mindent ért el az Anamé Program a súlyos betegségek terén? Sajnos alig valamit.
A Program és a rák - egyetlenegyet sem gyógyított meg 

Nézzük először a legsúlyosabbat, a rákot. Négy "sikertörténet" szerepel ezzel kapcsolatban, élükön az a videó (a cikk alján lévő  dokumentumkivonatban az 1-es történet) áll, amellyel úton-útfélen hirdetik magukat, "Zsolt csodálatos gyógyulása a rákból", illetve "A rák és a Kundalini erő" -naugyehogyugye- címen (ezt a feliratot valahogy elfeledték levenni, pedig illett volna most, hogy rájöttek, ők többé már nem kundalini, nem is voltak sose).
Holott egyáltalán nem arról van szó, hogy a gyakorlás meggyógyította volna szegény Zsolt hererákját. Csupán annyi történt, hogy ezt a tumort kiműtötték, utána pedig tünetmentes volt, ám a tumormarkerek emelkedni kezdtek. A gyakorlás hatására a tumormarkerek újra visszarendeződtek. Csak halkan teszem hozzá, hogy
1. a markerek nem túl sokat jelentenek
2. Zsoltról azóta se tudunk semmit, sajnos nekem sem sikerült felkeresnem 
3. még egy ilyen történetük van, a markerek csökkentek, ám -mint megtudtam- a tumor maradt, és sajnos azóta is küzd a hölgy a betegségével. De mindezt tényleg csak halkan mondom, úgyhogy Zsolt történetét fogadjuk el sikernek, azzal a megjegyzéssel, hogy azért azt a rákot kiműtötték, és nem a gyakorlástól lett semmissé a tumor. A második történet a már említett hölgyé, akinek szintén nagyot csökkentek a tumormarkerek a gyakorlás hatására, ám mint utóbb kiderült, ez nem jelentette a tumor végét, így sikertörténetnek sajnos nem nevezhető. A harmadik és negyedik történet a kemoterápiával kapcsolatos  tapasztalatokról szól, ezek közül az egyik nyilatkozót sikerült felkeresnem, aki viszont közölte, hogy már nem tartja kifejezetten az Anamé Program eredményének -mivel holisztikus módszerekkel szintén támogatta a gyógyulását-, hogy mellékhatások nélkül zajlott nála a kemoterápia. A másik történetben az előírt 12 kemoterápia helyett 6 elég volt (őt nem tudtam felkeresni, egyébként is csak kevés embert sikerült, hiszen legtöbbször csak keresztnévvel szerepelnek), ezt fogadjuk el sikernek. Így az Anamé Program a rákkal kapcsolatban az alábbi eredményeket hozta: 
- 1 esetben csökkentek a tumormarkerek 
- 1 esetben pedig a kemoterápiás kezelésekből az előírtaknál kevesebb is elegendő volt. 
Ez azért még nem rákgyógyítás, ugye? 


Ha rákot nem is, de más súlyos betegségeket gyógyít? Nem igazán
A többi nagyobb betegség terén sem mondhat magának a Program nagy eredményeket. Leginkább a Hashimoto szindróma (a pajzsmirigy autoimmun betegsége, amely nem gyógyítható, de gyógyszerrel kezelhető) terén remekelt, ott két sikertörténet is van, ahol elhagyhatták a betegek a gyógyszereket (bár egyikükkel sem sikerült felvennem a kapcsolatot, valamint a betegség köztudottan hullámzó jellegű, amely a laboreredményekben is változásokat okoz).
A cukorbetegség terén már sokkal kérdőjelesebb a helyzet, itt szintén 2 videóról van szó, az egyikben arról lelkendezik Balázs Valéria és az érintett, hogy 6.3-as cukorszintet mért legutóbb (egyszer?!) az évek óta inzulinnal kezelt férfi (szokott ám ilyen lenni, ezt cukorbetegek jól tudják), illetve hivatkoznak a másik videóra, amelyben a kicsi Mia (kisgyerek) cukorbetegsége gyógyult - ez utóbbi videó viszont már nem elérhető, nyilván okkal.
Úgy tűnik, leginkább még a csontok-izmok területén tudott javulást elérni, illetve a magas vérnyomás csökkenésében van több (5 db) ilyen-olyan eredmény (ám van, amikor csak egyszer mértek alacsonyabb értéket, de már videót készítettek a "siker"-ből), valamint a látás javulásáról 3 eset is beszámol. Egy új videó a Chron-betegség gyógyulásáról szól, ezt is elfogadjuk, noha kifejezetten kérdéseket vet fel a kommunikáció szűkszavúsága és az erős vágási technika. 
Így a következő "eredmények"-ről számolhatunk be a 87 videó kapcsán: 

  • Rák: csak tumormarker csökkent 2 esetben (1-es és 84-es történet), ebből az egyik eset sajnos nem tumormentességet jelent, a másikat nem tudtuk felkeresni.
    A kemoterápia mellékhatások nélkül zajlott 1 esetben (7-es történet - ahol más módon is támogatták a folyamatot), a 1 esetben pedig (79-es történet) kevesebb előírt kezelés kellett (őt nem tudtam felkeresni). 
  • Hashimoto szindróma (15-ös és 34-es történet, őket nem tudtam felkeresni) 
  • Cukorbetegség: egyszer (!) inzulin nélkül is 6.3 (48-as történet), a másik videó nincs meg (nem tudtam őket felkeresni - a továbbiakban: NF) 
  • Chron: negatív most a diagnózis, csak ennyit mond (53-as, NF) 
  • Látásjavulás: 3 esetben (55-ös, 74-es, 87-es, NF, ám több régi gyakorló számolt be javulásról, majd visszaromlásról)
  • Magas vérnyomás javulása: 5 esetben (21-es, 59-es, 61-es, 70-es, 80-as), egyik sem felkereshető, végleges javulásról nem számolnak be 
  • Csontok, izmok: 5 esetben (3-as, 8-as, 18-as, 42-es, 52-es, NF), köztük van látványos és olyan is, amit csak ő érez 

anamé program csalás sikervideó

Nagyjából ennyi a siker

Nos, a fentiekből számomra

  • a 2 Hashimoto-szindróma javulása
  • 1 tumormarker-csökkenés (mivel lenyomozhatatlan a további történet, megelőlegezem)
  • 1 Chron (szintén a lenyomozhatatlanság miatt)
  • és 1 csont-deformitás-csökkenés fogadható el gyógyulásnak.
  • Ehhez még hozzáveszek 1 méhpolip eltűnését
  • és 1 mióma kisebbé válását,

 csak mert tényleg igyekszem nagylelkű lenni. És úgy nagyjából ennyi - a tízezer gyakorlóból. És a többszáz bajba jutott gyakorlóval szemben. Akkor mégis miféle csodáról beszélünk? Aminek reményében ezrek gyakorolnak, akár riasztó tüneteik ellenére is? Sajnos semmiféle csodát nem látok én itt, csupán egy nagy lufit, amelyet ha kicsit megszurkálunk, máris süvítve száll el a levegőben. 

Ha mindent felsorolunk, akkor is vérszegény a gyógyulási lista
A többi -értékelhető- történet 1-1 csupán egy esetben meglévő (pl. mióma eltűnt) vagy hétköznapibb bajok (derékfájás, gyomorégés) enyhüléséről szól, de hogy teljesen igazságosak legyünk, itt egy átfogó lista, amibe minden értékelhető gyógyulástörténetet belevettem, azokat is, amelyeket csak egyszer tapasztaltak vagy épp nincs részletezve, milyen jellegű probléma is javult voltaképpen. És még így is elég vérszegény ez a lista: 

Gyógyulásnak nevezhető (13 db, de inkább csak 6db ) 

  • 15-ös: Hashimoto szindrómánál gyógyszer nélkül is negatív lelet
  • esetleg még 21-es: magas vérnyomás normalizálódott (de ezt csak egyszer mérték) 
  • 34-es: Hashimoto szindróma gyógyulása
  • 43-as: elmúlt a mindennapos izom- és csontfájdalom (de hogy mitől volt egyáltalán, az nem derül ki)
  • 48-as: (erősen kérdőjelesen) a cukorbetegségnél inzulin nélkül is 6.3-at mért egyszer 
  • 53-as: elmúlt a Chron-betegség (kétmondatos, vágott videó
  • 55-ös: 1 dioptriát javult a szeme (nem tudom, maradandóan-e)
  • 57-es: eltűnt a méhpolip
  • 61-es: nem kell fájdalomcsillapító a csípőjére (3 hónap után nyilatkozik)
  • 70-es: igazi sikersorozat, reflux, magas vérnyomás, gerincsérv múlt el (csak felsorolja ezeket, ennyi a videó)
  • 72-es: derékfájás és gégegyulladás eltűnt (hangszalagon a csomó megmaradt) 
  • 74-es: látásjavulás (nem részletezi) 
  • 87-es: látásjavulás  (nem részletezi) 

Javulásnak nevezhető (18 db, de inkább csak 5-6): 

  • 1-es: tumormarkerek csökkenése 
  • 3-as történet: csípő javulása 
  • 7-es: nem volt mellékhatása a kemoterápiának (ma már nemcsak az AP-nek tulajdonítja) 
  • 8-as: csigolyák javulása (de nem látványos, csak ő érzi)
  • 14-es: műtét utáni erősödött ő is, a szíve is (Anamé személyes vezetésével, napi gyakorlással)
  • 18-as: teniszező balesetes keze 1 hónapig lassabban javulgatott, majd a gyakorlás hatására gyorsan 80%-osra javult 
  • 26-os: női gondok javultak (de nincs részletezve se a problémák, se a javulás jellege)
  • 32-es: a repüléstől való félelme 70%-kal csökkent (egyszer repült)
  • 42-es: javult a térde, nagyobb mozgástartományra képes 
  • 52-es: járókerettel pár lépést ment a szobában (hogy előtte mire volt képes, nem részleteződik), lágyéksérvműtétje halasztható lett 
  • 59-es: kevesebb vérnyomásgyógyszert szed (erősen zavaros történet)
  • 66-os: enyhült a derékfájás
  • 67-es: enyhült a gyomorégés
  • 78-as: kezd visszanőni a haja egy helyen 
  • 79-es: gyorsabban gyógyult, kevesebb kemó is elég volt 
  • 80-as: vérnyomásgyógyszer kevesebb
  • 81-es: derékfájás javult 
  • 83-as: mióma összement 

Hogy a többi történetet miért nem vettem bele a 87-ből, azt magad is láthatod majd a dokumentumfotókon. Sárgával jelöltem a valódinak ítélhető, kékkel az erősödés-javulás jellegű sikereket, ezeket fentebb is felsoroltam. Pirossal a saját megjegyzéseim -bár igyekeztem kerülni az iróniát, belátom, hogy ez nem mindig sikerült, bocsánat- amelyekből látható, hogy egy-egy kérdéses történet miért maradt ki a gyógyuláslistából, és van, amihez nem fűztem megjegyzést, mert nem is volt mihez (jó-volt-az-óra-jellegű megnyilvánulások). Böngészd végig, hátha találsz még olyat, amit sikerként lehetne elkönyvelni, vagy írd meg, ha tudsz valakiről (Balázs Valérián kívül), aki meggyógyult ezzel a Programmal, és azóta is vígan éli világát. Én azt látom, hogy leginkább csak maga a Program profitál mindebből, busásan, és minden alap nélkül hirdeti önmagát csodatévő módszerként, miközben több ember betegszik meg, mint gyógyul általuk. Hogy hogyan is vehetett ilyen -morálisan megkérdőjelezhető és kifejezetten veszélyes- irányt a Program, arról a következő posztban a régi gyakorlók által feltárt kulisszatitkok mesélnek majd. 
 

anamé program csalás sikervideó

anamé program csalás sikervideó

anamé program csalás sikervideó