Folytatom az írásos üzenet második felével. A "díjak" felemlegetése után következzen egy ismételten arcpirító állítás, mintegy újabb érvként a blog hamissága mellett (eddig ugye a megbetegedések irracionalitását és a megbetegedettek fiktív mivoltát bírta felhozni). 

Egyértelműen látszik, hogy a blog az írója állítása ellenére valójában nem az emberek tájékoztatásáról szól. Ha valóban arról szólna, akkor a szándékos félelemkeltés helyett tárgyilagos lenne, és egy több hónapig húzódó támadó cikksorozat helyett többek között megkeresett volna minket az aggodalmaival.

A hosszú hónapokért bocs, sajnos ennyi időbe telik munka-gyerek mellett a rengeteg háttérmunkát és interjút kívánó posztokat megírni. Tájékoztatnom nem kellene, ha az AP megtette volna, ez azért tegyük hozzá - tárgyilagos pedig valóban nem mindig tudok olyankor lenni, amikor síró nők vagy kétségbeesett férjek történeteivel, az AP vérlázító hazugságaival, autokrata megnyilvánulásaival kell szembesülnöm – azt hiszem, erre csak egy gép lenne képes. A szándékos félelemkeltés vádját viszont nem vállalhatom, mert bár igen, célom, hogy minél többen tudjanak a veszélyekről, a blogban elmondottak nem a félelmekeltés kitalált eszközei, hanem sajnos valós történetek és valós kockázatok. Az pedig tényleg már-már vicces - de leginkább tisztességtelen- érv, hogy megkereshettem volna őket – hiszen mindenhonnan töröltek válasz helyett. Emlékeztetőül: 


Köszönjük azoknak, akik józanok tudtak maradni és az esetleg felmerülő kétségeikkel közvetlenül hozzánk fordultak emailben vagy telefonon!

Ehhez is azért nem vékony bőr szükségeltetik, hiszen tudvalevő, hogy a panaszosok levelei válasz nélkül maradtak, a tünetekkel hozzájuk fordulókat törölték, a telefonálókat csak több gyakorlásra és a panaszok elhallgatására szólították fel, az odalátogató családtagokat elküldték. És ezt a Program megalkotójának, Balázs Valériának is pontosan tudnia kell, aki épp így bánt velük egy-egy fennhéjázva odavetett „erre nincs időm”-jellegű lerázással vagy egy telefonos letagadtatással. Ismét emlékeztetőül egy -nem általam küldött és jóval a blog előtti- másfél éve íródott levél, amely szintén válasz nélkül maradt. Illetve nem: az akkori admin továbbította a központnak (több más levéllel egyetemben), mire azt a -nem minden fenyegő élt nélkülöző- feleletet kapta, miszerint fejezze be a zaklatásukat az ilyen e-mailek átküldözgetésével

Kedves Admin!
Integrál, azon belül transzperszonális szemléletű pszichológus vagyok, és terapeutai végzettségem is van. (Leuner-féle KIP). Amikor X megírta a csoportban a problémáját, a csoport szinte egy emberként ugrott neki. Úgy rémlik, én voltam az egyedüli, aki mellé állt, mert igenis van, létezik az általa jelzett Kundalini-szindróma, ami időnként olyan magas árat szabott, amit nem feltétlenül szerettek volna az érintettek megfizetni. Azóta is kapcsolatban vagyok X-szel, akit Anamé kliensei közül már többen írásban megkerestek. Az érintettek közös jellemzője az, hogy a pszichiátrián kötöttek ki. Ki „csak” begyógyszerezve, ki egy hónapra kikötözve. A hozzátartozók pedig -jogosan- perrel fenyegetőznek.
Továbbá: előkerestem és megtaláltam egy tavalyi posztot. Egy pszichológus írta, akihez szintén tucatjával járnak Anamé „áldozatai”. A közös jellemző itt az, hogy mindannyian 2-3 milliókat hagytak már Anaménál. Önmagában az, hogy fizettek a szolgáltatásért, aztán baj esetén Anaméék kihátráltak a felelősségvállalás elől, finoman szólva is felháborító. Anaméhez egyre többen és többen járnak, és ezzel exponenciálisan fog nőni a bajba jutottak száma.

A blogger mindenkit biztosított arról, hogy nem fog leállni, és ebben biztos is vagyok, mivel egy tudatos és okosan átgondolt karrierépítésnek lehetünk a tanúi. Az Anamé Program Facebook-csatornájának közel 18 ezer követője van, az aktív gyakorlóink száma azonban ennél jóval több. Ha valaki folyamatosan telespammeli a csatornánkat figyelemfelkeltő álhírekkel és másokat is ezek megosztására buzdít, akkor rövid idő alatt nagyon sok embert képes elérni. Számára pedig ez a cél, hiszen bloggernek lenni csak eleinte hobbi, a követők számának növekedésével azonban foglalkozássá és stabil megélhetési forrássá válhat. Bár a legjobbakat kívánom neki, mégis nézzétek el nekem azt, hogy nem szeretném a karrierjét semmilyen közös megjelenéssel vagy az Anamé Program felületeinek használatával támogatni

Rendkívül sokatmondó (és mélységesen szomorú), hogy Balázs Valéria nem tudja elképzelni, hogy valaki nem pénzért tesz valamit. A 18 ezer követő is megint nem túl szép csúsztatás (csak mert egyszer nyomott egy Like-ot, még nem követi az oldalt), a jelen blogot pedig átlagban kb. 5 ezren olvassák, amely nekem semmit sem számít (anyagilag -  mert egyébként igen, jó, ha minél többen értesülnek a veszélyekről), hiszen nem kapok semmilyen fizetést sem a blog, pláne nem az olvasottság után. (Ugye, Origo? Ha kell, adtok erről nyilatkozatot?). Megint kissé túl sokat képzel az egész AP-sztoriról - hisz voltaképp csak egy viszonylag szűk rétegnek érdekes mindaz, amit itt írok. Aki nem "anamés", az feltehetőleg nem nagyon érti, miről szólnak ezek a posztok - amelyek távol állnak az "álhírek" kategóriától, valamint ha megosztásukra buzdítottam volna másokat és marketingelni szeretném, mondjuk legalább az idővonalamon ott díszelegne, nem?  Bloggerként már több éve írok, van 50 ezer fős olvasottságú blogom is, már bocsánat, de ez "kis falat" lenne, ha később átköltöztetve egy hirdetésekkel megtűzdelt oldalra profittermelésre használnám. Arról végképp nem is beszélve, hogy -vele ellentétben- sosem tudnék egyetlen olyan filllért sem zsebre tenni, ami mások megbetegedéséből származik.  Szóval itt és most megígérhetem, hogy ez a blog nem költözik profittermelő felületre, mindvégig itt marad, hirdetések nélkül, fizetség nélkül, karitatívan, ha úgy tetszik. Hogy Balázs Valériának ez elképzelhetetlen? Sajnos nem lep meg. Eme kifundált motivációs útvonal persze jó ürügy arra is, hogy a törlésekről hamis magyarázatot biggyeszthessen ide, utalván arra, hogy a -még lelkes gyakorlók által is kifogásolt - cenzúrázási hullámok pusztán a blog népszerűsítését megakadályozandó csaptak fel.  Csak azt felejti el, hogy nem csupán most és nem csupán azok a hozzászólások lettek törölve, amelyek a blogot megemlítették. Azok is, amelyek a vizek árait firtatták, rosszullétről számoltak be, a karkötőkön háborogtak, a gyakorlatok eredetére mutattak rá – egyszóval minden, ami nem fért bele az ömlengés-szólamokba.

A jogászunk jelezte felénk, hogy ami történik, az becsületsértés, rágalmazás és hitelrontás, ezért jogi úton bármikor megállítható.

(Nahát. Hogy épp a fenti, "a blogger csak pénzt akar keresni" értelmű sorok után jutnak eszébe ezek a kategóriák). Mint írtam, megkönnyítem a dolgukat, összegyűjtöm mindazt a „rágalmat”, ami elhangzott ebben a blogban (plusz még meg is toldom néhány újjal) – hátha akkor választ kapok rá én is, a gyakorlók is. Mert hogy pontosan mi a rágalom az általam elmondottakból, azt még nem közölte azon kívül, hogy megfogalmazott egy olyat, aminek én - illetve az általam megszólaltatott károsult- épp az ellenkezőjét írta le, illetve (mondhatni rágalomként) nemlétezőnek állította be a blogban megszólaló kárvallottakat. Azonkívül nyugodtan indíthatnak pert ellenem, nem tartok a végkimenetelétől, hiszen "a rágalmazás és a becsületsértés elkövetője nem büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valóságát bebizonyítja. A valóság bizonyításának azonban csak akkor van helye, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolta". Azt gondolom, minden nem-büntethetőség kritériumnak meg tudok és meg fogok felelni, ha a szükség úgy kívánja. 

Mivel a cég vezetését már átadtam, ezért a döntés nem az enyém. Az én álláspontom azonban az, hogy kerüljük el a jogi utat, ameddig csak lehet. Huszonöt éve tanítom ezt a módszert. Ez idő alatt a módszer hatékonyságának köszönhetően sok interjút adtam és sokat szerepeltem a médiában.

No igen. Az átadásról és a -közel sem- 25 évről majd később, most csak: nem inkább a sok megvásárolt reklámfelületnek köszönhetően szerepelt sokat a médiában? (Aki még nem tudná: a cikkek melletti X azt jelzi, hogy a tartalom: fizetett tartalom. Ezt jóérzésű média rögtön a cikkcím mellett jelzi, kevésbé etikusak a cikk alján, még kevésbé etikusak (ilyen alig volt, de -érdekes módon közvetlenül egy, a X-es cikkeket kifogásoló hozzászólás után- volt) egy laza karmozdulattal "lefelejtik". A televíziós interjúk pedig nem kevés -ámbár elszámolható- cégköltséget jelentenek).

Ha valaki végignézi és végigolvassa az összes nyilatkozatomat és a könyveimet, akkor sem talál rosszindulatot vagy gyűlölködést a szavaimban. Aszerint élek, amit tanítok, és én csak is a szeretetben és a fejlődésben hiszek.

Hát én végignéztem és végigolvastam. Találtam sok "érdekességet" (erről majd későbbi posztban), és -bár szintén elég kétélű az ezzel való érvelés- a szavakban, ott aztán tényleg nincs rosszindulat (kivéve a jelen üzenetet, ezt azért lássuk be). Jól ki van találva az álca, az állandó negédesség nem vitatható el. (Más kérdés, hogy vajon hiteles-e egy megmerevedett álarcitt például megszívlelendő gondolatokat találsz erről). Hogy miszerint él, csupán néhány információ birtokában nem tisztem megítélni , de annyit meg kell mondjak, vannak köztük olyanok -és ezekben a magam etikai mércéje okán nem fogok vájkálni (pedig sokak szerint kéne, hátha felébredne tőle "még egy ember"), mindössze a "nincs semmim"-et kérdőjelezem majd meg lentebb- amelyek fényében ez sem egészen így van.

A dualitásban élünk, ezért a szeretet és a fejlődés melletti elköteleződésem óhatatlanul megteremti az ellenpólusát, azaz csak idő kérdése volt, hogy megjelenjen a gyűlölet, a rosszindulat és a félelemkeltés. Számítottam erre, és a legnagyobb szeretettel és alázattal fogadom. Szívesen odatartom a másik orcámat is, mert nem azért jöttem, hogy az énképem védelmében harcoljak, hanem azért, hogy szolgáljak.

Tehát nem azért íródik a blog, mert megbetegedett emberek kerestek fel, nem is azért, mert bajom van a harácsolással és szektás autokratizmussal, hanem egyszerűen csak Gonosz jelent meg az Angyal (illetve bocs, most már szinte Jézus) mellett, ahogy annak lennie kell. Értem.

A fény és az árnyék azonban csak látszólag válik külön. Valójában összefognak azért, hogy az Isteni terv megvalósuljon. Most is ez történik, hiszen az ellenünk irányuló rágalmak és a félelemkeltés megszűri a gyakorlóinkat. Akik hagyják magukat megtéveszteni a rosszindulat és a gyűlölködés által, és nem vállalják a felelősséget a saját életükért, azok hosszútávon úgysem gyakorolnának velünk. Azért, mert az Anamé Program szellemisége gyökeresen mást képvisel.

Szóval ha kevesebben lettek, nem baj, de amúgy meg többen is lettek. Újabb vaslogika. És persze a rajongók ismételt magasabb szférákba delegálása. Na de figyelj, most jön a mélymanipulálás. 

Vannak, akik gyávának tartanak amiatt, hogy eddig még nem nyilatkoztam. Az az igazság, hogy már eleve súlyos betegen születtem és úgy nőttem fel, hogy a nevelőim szíjjal vertek, mert azt gondolták, hogy rossz vagyok. Már a veseelégtelenség végstádiumában voltam, amikor 18 évesen elmenekültem otthonról. Hajléktalan lettem, éheztem és a legnehezebb időkben a kukákból is ettem. Ezután egy gép tartott életben és számtalanszor szembenéztem a halállal. Ekkor jött el az a pont, hogy az Anamé Program segítségével elkezdtem újjáépíteni a testemet, ami szintén egy nagyon nehéz út volt. Én is megküzdöttem a tisztulási tünetekkel és a saját belső ellenállásommal is. Nem azért sikerült, mert különb vagyok másoknál, hanem azért, mert valahányszor feladtam, utána mindig újrakezdtem.

Hogy mi szükség volt a már ezerszer elmondott élettörténet elismétlésére? Íme -az üvegnél is átlátszóbb- magyarázat:

Egy ilyen életúttal a hátam mögött szerintem senki sem gondolja komolyan azt, hogy megijedek attól, hogy ki mit gondol rólam. Ez az életút abban segített, hogy nagyobb perspektívából lássam a dolgokat. A másik oldallal ellentétben én nem akarok senkit legyőzni, mert tudom, hogy nem egymás ellenére, hanem csak együtt emelkedhetünk fel. Tiszta szívemből szeretem mindazokat, akik ellenünk fordultak és boldog életet kívánok nekik. Biztosan tudom, hogy ők is csodálatos és fényes lelkek. Folyamatosan dolgozom a világ fejlődéséért, és amit teszek, azt értük is teszem.

Mint írtam, nem fogok Balázs Valéria múltjában és magánéletében vájkálni. Hiszen nem azt szeretném bizonygatni, hogy ő nem gyógyult meg ezektől a gyakorlatoktól - bár tudjuk, azért egy nem kis horderejű transzplantáció is közrejátszott-, hanem azt, hogy másoknak oktatva, pláne így, tömegesen, a legkevésbé sem gyógyító hatású. De azért egyet ne feledjünk: a hamis tanítók előszeretettel hangoztatnak bizonyos történéseket, íme egy elég jól összeszedett ismérvrendszer: 

Hogy ne ess áldozatul, olvasd el, milyen eszközökkel nyúlnak utánad azok, akiknek esetleg áldozatául válhatsz:
-Személyi kultusz kialakításával:
titokzatos, különleges, nem egyszer megrázó részletekkel az életéből, amivel szimpátiát vált ki belőled. Azt érzed ugyanolyan ember mit te sőt azt, te is lehetnél az, aki ő 
-Olyan manipulációnak tesz ki, hogy hiába érzed, hogy ez nem neked való vagy éppen nem bírja a pénztárcád, mégsem tudsz elszakadni. Mert nem az a célja, hogy egészséges legyél és fejlődj, hanem az, hogy továbbra is bevétele legyen belőled.
-Folyamatosan hangoztatja a saját erényeit: neki nem számít a pénz, nem a pénzért csinálja, ő kiválasztott, azért van itt, hogy másokért éljen stb.
-Ellentmond magának: olyan dolgokat állít, aminek ellene cselekszik: például azt hangoztatja, őt nem érdekli a hírnév, mégis tele a sajtó a hirdetéseivel, felépített brandje van stb. Nem az a probléma hogy marketingezik ezerrel-nyilván valahogy tudatni kell az emberekkel, hogy mi elérhető a piacon- hanem az, hogy másnak állítja be, vagy tagadja, hogy ezt teszi.
-Épít bele valami misztikumot, ami megfoghatatlan és ellenőrizhetetlen mások számára, de vonzó, pl, előző életes mesterek tanításai, entitások személyes üzenete az embereknek rajta keresztül.
-Behívó elemek: olyan képek, kifejezések használata, amik bizalmat keltenek. Behívó lehet egy áldozati szerep, az ártatlanság mutatása, a fehér ruha, vagy nagy múltú szent képek, amikkel meg tud nyerni egy tömeget.
-Kapcsolt szolgáltatások: a jó ezoterikus tanítások mellé, nyilván jó, ha vehetsz logós bögrét, energiával kezelt italokat, védelmező kulcstartót... Gondolkozz el ezen: valóban ez egy hiteles segítő ismérve, vagy csak bevételnövelő eszköz?

Mindenesetre semmi helye nem volt itt a tragikus élettörténet taglalásának, ahogy majd a "nincstelen vagyok" fejtegetés is szép alattomban kúszik be az üzenetbe. 

Nem nyilatkoztam eddig, mert nem akarom megállítani a támadásokat. Azért, mert hiszek az Isteni tervben. Azt gondolom, hogy ha az Anamé Programot képes megingatni egy ilyen támadás, akkor soha nem is volt elég erős. Szerintem minden helyzetet érdemes a következményei szempontjából megítélni. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal többen vagytok az óráinkon, mint eddig valaha. Hálásan köszönöm, hogy ilyen sokan gyakoroltok velünk! Nagyra becsülöm azt, hogy a saját tapasztalataitoknak hisztek, és a fejlődést választjátok.

Eddig nem, de most nyilatkozik? Mégis miről? Milyen, a blogban elhangzott AP-visszásságokat cáfol meg? Hol mondja, hogy nem azért vették le a sikervideót, mert kiderült a gyógyulásról, hogy átmeneti? Vagy hogy nem is igaz, hogy már kiscsoportban is történtek bajok, mégis tömegekre ültette át? Vagy hogy az Anamé név előtt sose volt más művészneve? És még sorolhatnám, sorolni is fogom majd a következő posztban. Azonkívül a bloggal kapcsolatban fentebb még a céget adta át és rájuk bízza, megállítják-e a támadásokat, most meg az Isteni Tervre. Értem. És a blog következményeként most többen vannak, fentebb meg megszűrik a gyakorlókat a támadások. Most akkor mégis mi van? 

Sokan kérték azt a legelején, hogy nyilatkozzak és nyugtassam meg azokat a gyakorlókat, akik elbizonytalanodtak. Én azonban senkit sem szeretnék rábeszélni, hogy az Anamé Programot válassza. Az emberek nem racionálisak és nem a tények alapján választanak, hanem aszerint, hogy mi áll a szívükhöz közelebb. Szerintem rendben van az, hogy mindkét oldal megmutatta magát és így mindenki szabadon választhat. A rosszindulat és a gyűlölet pont ugyanúgy keresi az utat az emberek szívéhez, mint a fény és a szeretet.

Ahan. Szóval ha a Gonosz keresi az utat, hát hadd találja meg szegény. Hogy az emberek szívével, akikhez utat lelt, mi lesz, az már nem a Fény gondja. Hogy is van ez? És ugye nem baj, ha én inkább megóvnám azokat, akik joggal bizonytalanodtak el, és én valahogy mégis a racionalitásukra akarok hatni?

Én önálló emberekkel szeretnék együtt haladni a szellemi úton. Ilyenek az elkötelezett gyakorlóink, az oktatók és nem utolsó sorban a stábom tagjai is. Szerintem nem az fog gyorsabban előre haladni a szellemi úton, akinek megmondják, hogy melyik utat válassza, hanem az, aki saját maga képes motiválni magát a szeretetre és a felemelkedésre. A támadások pedig mindig ebben fogják megpróbálni a gyakorlóinkat, és ezért különösen áldottak.

Azonkívül, hogy elég faramuci önállónak nevezni a szemmel láthatóan uniformizálódott oktatókat és stábnak az angyali csapatot, a támadások most már nemcsak a világ Gonosz erőinek kivédhetetlen tartozékai -amelyek korábbi interjúi szerint egyszerűen elő sem fordulhatnának, mert őt már elkerülik, olyannyira helyrejött a köldökcsakrája-, de egyenesen üdvösek is, így még áldottabbak a gyakorlók. No, hát akkor nincs baj - a blognak köszönhetően a gyakorlók többen is lettek, meg még áldottabbak is, igazán nincs miért perelni. 

Mivel én dolgoztam ki az Anamé Programot, sokan biztattak arra is, hogy álljak ki és védjem meg azt, ami az enyém.

Most mondja el harmadszor, hogy nyilatkozatot vártak tőle. Hogy miért teszi, mindjárt látni fogod. 

Szeretném ezt a félreértést eloszlatni. Semmi nem az enyém.

Hát ezért. Alkalom kell arra, hogy a tragikus életút mellett megemlíthesse angyali mivoltának másik szárnyát, a "semmim nincsen"-t. Biztos ez? 

Nincsenek tárgyaim, csak egy-két ruhám van és az ágy, amin alszom. A cég tulajdonjogáról is lemondtam.

Lemondott. A fia és a párja javára. Van erre egy szokásos kifejezés, mindannyian ismerjük, úgy mondjuk ezt, hogy „papíron semmije nincs”. Sok ember szeretne úgy nincstelen lenni, hogy a családban mások nevén azért 220 milliós bevételű cég van.  (Bevallottan ennyi! Mennyi lehet úgy valójában, tekintve, hogy a számlaadás nem épp erősségük - és bizony "hivatalosan" ennyit hozott a 2017-es év, a karkötők és vizek megjelenésével mintegy csaknem megötszörözve az addig sem elhanyagolható éves kaszálást - ezeket az információkat bárki lekérheti). 

és mostantól kezdve csak jótékonysággal és kurzusok tartásával szeretnék foglalkozni. Az életem sem az enyém, hiszen nem magamnak tulajdonítom azt, hogy tökéletesen regenerálódott a testem abból a haldokló roncsból, aki voltam. Ezt a csodát annak az égi leáradásnak tulajdonítom, ami rajtam keresztül az Anamé Program formájában azon dolgozik, hogy csökkenjen a szenvedés a világban. Ezt az égi leáradást szolgálom minden erőmmel és az egész életemmel minden pillanatban.

Hmm. Igen, "jótékonykodnak", ámbátor kissé visszatetsző módon. A hivatalos gyakorlócsoport ki nem vágott (azaz fizetős) tagjainak az a kiváltság lett ígérve, hogy a CD-borítók kiválasztásán túl ők dönthetik el, kivel is jótékonykodjon az AP. Ám gondolom, később rájöttek, hogy így csak a szűk kör láthatja a nemeslelkűséget, szóval mégis inkább a hivatalos oldalon lehetett szavazni Válassz: éhező gyerekeknek vagy gyógyíthatatlan gyerekeknek adjuk a 100 ezer forintot?  -számomra gyomorforgató- formájában. (Hogy az utóbbiakat miért nem gyógyítja meg inkább egy csodatévőnek kikiáltott módszer jótéteményből, az nem annyira világos). De oké, jótékonyság, mégha marketinget is csinálnak belőle. És újabb ügyes átvezetés a "nincs semmim"-ből a következő mézesmadzagra, az "égi leáradás"-ra, amiből részesülni lehet, ha őt követed. 

Általános jelenség a világban, hogy támadások mindig is voltak, vannak és lesznek is. Minél nagyobbra nő az Anamé Program, a támadások is annál nagyobb mértékben fognak jelentkezni. De amíg lesznek, akik a gyűlölet helyett a szeretetet és a félelem helyett a fejlődést választják, addig lesz Anamé Program is. Hálásan köszönöm, hogy ilyen sokan vagytok velünk! Ha te is a szeretetre és fejlődésre szavazol, akkor kérlek, oszd meg ezt a linket! Nagyon szépen köszönöm!

Bár ezeddig azt hangoztatta, hogy őt már nem érhetik támadások, most hirtelen általános érvénnyel állítja az ellenkezőjét. De egyvalamiben igaza van: igen, minél nagyobbra nő a program, annál nagyobb mértékű lesz a baj. Hiszen óriási felelőtlenség ezeket a gyakorlatokat személyre szabás és oktatói töretlen figyelem nélkül (de megkockáztatom, még azokkal együtt sem veszélytelen) szórni különböző egészségügyi állapotban lévő emberekre. A gyűlölet és félelem címkék azonban most sem állják meg a helyüket : mondjuk úgy inkább, hogy akik nem őt követik, azok a gondolkodást választották. És a saját egészségüket.